Co se děje kolem českého gastra podle zakladatelky platformy #Holkyz Marketingu? Co nás učí globální trendy o budoucnosti stravování? V novém díle gastronomického podcastu se dozvíte, jaké trendy Pavlína předpovídá, proč je důležité sledovat early adopters a třeba jaké faktory ovlivňují stravovací návyky generace Z. A nejen to! Více na: Pavlína Louženská, #HolkyzMarketingu – Co […]
Česko platí kartou – Vy ještě váháte? Vyzkoušejte 6 měsíců platební terminál či bránu zdarma!
Aktivita s názvem “Česko platí kartou” je společným projektem několika subjektů, které si kladou za cíl podpořit placení kartou. Přijímání platebních karet stále ještě není všude samozřejmostí, i když mezi námi je už velká většina zákazníků, kteří platí kartou v 99 % nákupů zboží či služeb. Doba přeje placení kartou a nosit u sebe hotovost […]
4. ročník Studuj gastro představil vítězné školy
U příležitosti gastronomické konference GastroTek pořádané 13. dubna 2024 v rámci druhého ročníku akce Makro Czech Gastro Fest byly slavnostně vyhlášeny výsledky soutěže Studuj gastro. Program je určen středním gastronomickým školám napříč Českou republikou, které se snaží výhradně přes sociální sítě motivovat studenty posledních ročníků základních škol ke středoškolskému studiu gastronomie. Za organizací soutěže stojí Asociace […]
Finalisté 4. ročníku Studuj gastro vybráni!
Je nám ctí vyhlásit, že máme konečně vybráno! Tři postupující školy do finále si svůj postup jednoznačně zaslouží! Zároveň musíme pochválit všech TOP 10, protože to bylo opravdu těsné. Všechny školy se letos tak snažily, že to dalo porotě pořádně zabrat. Ačkoli jich sedm do finále nepostoupilo, je skvělé, že měli studenti i pedagogové možnost ukázat, […]
TOP 10 – 4. ročník soutěže Studuj gastro
AMSP ČR a Food´n Beverage Foundation Czech tímto oznamuje, že do TOP 10 4. ročníku soutěže Studuj gastro byly vybrány tyto školy: SOŠ a SOU Horky nad Jizerou Hotelová škola, Plzeň, U Borského parku 3 Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu České Budějovice Hotelová škola, OA a SPŠ Teplice Střední škola Baltaci Integrovaná […]
Studuj gastro 2023 již brzy představí vítěze
V srpnu roku 2023 vyhlásila Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR ve spolupráci s Českým gastronomickým institutem v pořadí již 4. ročník Studuj gastro. Program je určen středním gastronomickým školám napříč Českou republikou, které se snaží výhradně přes sociální sítě motivovat studenty posledních ročníků základních škol ke středoškolskému studiu gastronomie. Dlouhodobým cílem programu je pozvednutí […]
KONGRES FOR GASTRO & HOTEL 2023: Udržitelnost je nevyhnutelná. Jak pomůže v pohostinství?
Odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL po roce míří na výstaviště PVA EXPO PRAHA. Již 1. listopadu se v Letňanech sejdou odborníci na veřejné hromadné stravování, zástupci oborových svazů a asociací či podnikatelé s unikátními koncepty. Tématem letošního ročníku bude NOVÝ ÚDĚL – UDRŽITELNOST, který ukáže, jak se tento novodobý fenomén usazuje v oblasti pohostinství. Oficiálními vozy veletrhu […]
Zapojte se do 4. ročníku Studuj gastro
V srpnu roku 2023 vyhlásila Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR ve spolupráci s Českým gastronomickým institutem již 4. ročník Studuj gastro. Program je určen středním gastronomickým školám napříč Českou republikou, které se snaží výhradně přes sociální sítě motivovat studenty posledních ročníků základních škol ke středoškolskému studiu gastronomie. Dlouhodobým cílem programu je pozvednutí reputace […]
Konference RUP23: Digitalizace a kybernetická bezpečnost. Změní AI svět kolem nás?
Dovolujeme si vás pozvat na plánovanou konferenci k projektu Rok udržení podnikání 2023 zaměřenou na téma 3. Q – digitalizace a kybernetická bezpečnost. Na konferenci se dozvíte: Jak se vyvíjí směrnice NIS2 a jakých firem se to týká? Jak se ochránit proti kyberútokům a odkud hrozí největší riziko? Proč vzdělávat své zaměstnance v digitalizaci? Tipy a inspirace […]
O Michelinu bez emocí. Proč je dobře, že Česko bude v průvodci nejlepších restaurací světa
Česká vláda schválila ve středu výdaj pětapadesáti milionů v příštích pěti letech za to, že se nám i nadále bude věnovat gastronomický průvodce Michelin. To pochopitelně vyvolalo hromadu názorů na téma, jaká je to hnusná dotace a že by to stát rozhodně neměl platit. Jenže tak to v žádném případě není. Za prvé, stát má […]