4. ročník Studuj gastro je organizován Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR. Podporovatelem je Český Gastronomický Institut. Program je součástí projektu AMSP ČR Moje restaurace a je realizován pod záštitou MŠMT.
Cíle programu:
- Pozvednout reputaci gastronomických oborů a motivovat k jejich studiu
- Podpora vzdělávání a profesionalizace v gastronomii
Motivační soutěžní koncept, ve kterém studenti všech ročníků gastronomických škol a pedagogové a zástupci gastronomických škol motivují studenty posledních ročníků základních škol ke středoškolskému studiu gastronomie.
Forma soutěžního zapojení škol a studentů je výhradně přes sociální média, prostřednictvím kterých proběhne i vyhodnocení.
Harmonogram:
- 1. 9. – 25. 9. 2023 přihlašování škol
- 1. 10. – 20. 12. 2023 soutěžní období
- leden 2024 vyhodnocení a vyhlášení top 10
- únor 2024 hlasování poroty o vítězných 3 školách
- březen – duben 2024 slavnostní vyhlášení a předávání cen vítězům (bude upřesněno)
Kdo se může zapojit?
Střední hotelové a gastronomické školy, které vyplní registrační formulář do 25. 9. 2023 a která splňují obecně platná kvalitativní kritéria.
REGISTRACE BYLA UZAVŘENA
Ceny pro vítězné školy
První místo:
- Pokladní systém do školy a přednáška na téma „Budoucnost gastronomie“ od společnosti Teya
- Večeře v restauraci Červený Jelen spojená s prohlídkou kuchyně a účastí Marka Fichtnera pro 5 studentů a 1 pedagoga
- Kredit 5 000 Kč od společnosti Premium Gastro (nákup inventáře) a thermo box od značky Thermo Future Box
- Účast na vybraném semináři Kulinářského umění pro talentované žáky v Kulinářské Akademii Grosseto pro 2 studentů a 1 pedagoga
- Gastro kurz od společnosti InterGast PRODUKT pro 5 studentů a 1 pedagoga
- 40 balení nápojů od společnosti Coca-Cola (0,5l PET nebo 0,33l plech)
- Workshop nakládání zeleniny s Miluší Makó v Green Table pro 10 osob včetně seznámení s konceptem místa a udržitelné gastronomie a následného oběda, 3x výtisk kuchařky Rok v Green Table s Miluší Makó
- Přístup na sérii edukačních videí (přednášející budou upřesněni)
Druhé místo:
- Pokladní systém do školy a přednáška na téma „Budoucnost gastronomie“ od společnosti Teya
- Kredit 5 000 Kč od společnosti Premium Gastro (nákup inventáře) a thermo box od značky Thermo Future Box
- Účast na vybraném semináři Kulinářského umění pro talentované žáky v Kulinářské Akademii Grosseto pro 2 studentů a 1 pedagoga
- Gastro kurz od společnosti InterGast PRODUKT pro 5 studentů a 1 pedagoga
- 30 balení nápojů od společnosti Coca-Cola (0,5l PET nebo 0,33l plech)
- Přednáška Miluše Makó v Green Table pro 30 osob včetně seznámení s konceptem místa a udržitelné gastronomie a následné ochutnávky pokrmů, výtisk kuchařky Rok v Green Table s Miluší Makó
- Přístup na sérii edukačních videí (přednášející budou upřesněni)
Třetí místo:
- Přednáška na téma „Budoucnost gastronomie“ od společnosti Teya
- Kredit 5 000 Kč od společnosti Premium Gastro (nákup inventáře) a thermo box od značky Thermo Future Box
- Účast na vybraném semináři Kulinářského umění pro talentované žáky v Kulinářské Akademii Grosseto pro 2 studentů a 1 pedagoga
- Gastro kurz od společnosti InterGast PRODUKT pro 5 studentů a 1 pedagoga
- 20 balení nápojů od společnosti Coca-Cola (0,5l PET nebo 0,33l plech)
- Přednáška Miluše Makó v Green Table pro 30 osob včetně seznámení s konceptem místa a udržitelné gastronomie a následné ochutnávky pokrmů, výtisk kuchařky Rok v Green Table s Miluší Makó
- Přístup na sérii edukačních videí (přednášející budou upřesněni)
Top 10 (4. – 10. místo)
- 10 balení nápojů od společnosti Coca-Cola (0,5l PET nebo 0,33l plech)
- Online Gastro kurz „Vaření se špičkovými technologiemi“ s poskytnutím záznamu k volnému použití od společnosti InterGast PRODUKT
- Přednáška Miluše Makó v Green Table pro 5 osob včetně seznámení s konceptem místa a udržitelné gastronomie a následné ochutnávky pokrmů, výtisk kuchařky Rok v Green Table s Miluší Makó
- Kredit 2 000 Kč od společnosti Premium Gastro (nákup inventáře)
- Přístup na sérii edukačních videí (přednášející budou upřesněni)
Jak se zapojit do programu?
1) Propagace gastronomie na sociálních médiích
- Natočte propagační videa s gastro influencery, úspěšnými bývalými studenty školy, gastro ambasadory nebo známými osobnostmi. Sdílejte zajímavá videa a fotografie z výuky, fotografie uvařených pokrmů, přípravy jídel a mnohem více.
- Sdílejte tyto příspěvky na Facebooku a Instagramu
Každý příspěvek musí být označen:
- Hashtagem #studujgastro
- Unikátním hashtagem vaší školy, kterou chcete podpořit
2) Propagace gastronomie mimo sociální média
- Může se jednat o jakoukoliv formu propagace gastronomických oborů
- Příkladem mohou být kampaně, zveřejněné články v časopisech, novinách, bannery, způsoby náboru nových studentů atd.
Způsob vyhodnocení
Porota bude oceňovat nejlepší aktivitu škol a jejich studentů na podporu studia gastronomie z období 1. 10. – 20. 12. 2023
Váha 80% – aktivní komunikace školy a jejích studentů na sociálních médiích
Vyhodnocování bude probíhat na základě následujících kritérií:
- Kreativita/originalita jednotlivých příspěvků
- Zapojení gastronomických influencerů a ambasadorů nebo bývalých úspěšných studentů škola
- Dosah jednotlivých příspěvků
- Počet unikátních příspěvků
Váha 20% – celková aktivita škol a studentů mimo sociální média
Kontaktní osoba: Viktorie Čížková, projektová manažerka AMSP ČR (tel.: +420 736 414 283, e-mail: cizkova@amsp.cz)
Sledujte nás také na sociálních sítích, kde budou postupně doplňovány užitečné informace, rady a tipy:
Partneři:
Mediální partneři:
Záštita MŠMT: