Studuj gastro

4. ročník Studuj gastro je organizován Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR. Podporovatelem je Český Gastronomický Institut. Program je součástí projektu AMSP ČR Moje restaurace a je realizován pod záštitou MŠMT.

Cíle programu:

  • Pozvednout reputaci gastronomických oborů a motivovat k jejich studiu
  • Podpora vzdělávání a profesionalizace v gastronomii

Motivační soutěžní koncept, ve kterém studenti všech ročníků gastronomických škol a pedagogové a zástupci gastronomických škol motivují studenty posledních ročníků základních škol ke středoškolskému studiu gastronomie.

Forma soutěžního zapojení škol a studentů je výhradně přes sociální média, prostřednictvím kterých proběhne i vyhodnocení.

Harmonogram:

  • 1. 9. – 25. 9. 2023  přihlašování škol
  • 1. 10. – 20. 12. 2023 soutěžní období
  • leden 2024 vyhodnocení a vyhlášení top 10
  • únor 2024 hlasování poroty o vítězných 3 školách
  • březen – duben 2024 slavnostní vyhlášení a předávání cen vítězům (bude upřesněno)

Kdo se může zapojit?

Střední hotelové a gastronomické školy, které vyplní registrační formulář do 25. 9. 2023 a která splňují obecně platná kvalitativní kritéria.

REGISTRACE BYLA UZAVŘENA

Ceny pro vítězné školy

První místo:

  • Pokladní systém do školy a přednáška na téma „Budoucnost gastronomie“ od společnosti Teya
  • Večeře v restauraci Červený Jelen spojená s prohlídkou kuchyně a účastí Marka Fichtnera pro 5 studentů a 1 pedagoga
  • Kredit 5 000 Kč od společnosti Premium Gastro (nákup inventáře) a thermo box od značky Thermo Future Box
  • Účast na vybraném semináři Kulinářského umění pro talentované žáky v Kulinářské Akademii Grosseto pro 2 studentů a 1 pedagoga
  • Gastro kurz od společnosti InterGast PRODUKT pro 5 studentů a 1 pedagoga
  • 40 balení nápojů od společnosti Coca-Cola (0,5l PET nebo 0,33l plech)
  • Workshop nakládání zeleniny s Miluší Makó v Green Table pro 10 osob včetně seznámení s konceptem místa a udržitelné gastronomie a následného oběda, 3x výtisk kuchařky Rok v Green Table s Miluší Makó
  • Přístup na sérii edukačních videí (přednášející budou upřesněni)

Druhé místo:

  • Pokladní systém do školy a přednáška na téma „Budoucnost gastronomie“ od společnosti Teya
  • Kredit 5 000 Kč od společnosti Premium Gastro (nákup inventáře) a thermo box od značky Thermo Future Box
  • Účast na vybraném semináři Kulinářského umění pro talentované žáky v Kulinářské Akademii Grosseto pro 2 studentů a 1 pedagoga
  • Gastro kurz od společnosti InterGast PRODUKT pro 5 studentů a 1 pedagoga
  • 30 balení nápojů od společnosti Coca-Cola (0,5l PET nebo 0,33l plech)
  • Přednáška Miluše Makó v Green Table pro 30 osob včetně seznámení s konceptem místa a udržitelné gastronomie a následné ochutnávky pokrmů, výtisk kuchařky Rok v Green Table s Miluší Makó
  • Přístup na sérii edukačních videí (přednášející budou upřesněni)

Třetí místo:

  • Přednáška na téma „Budoucnost gastronomie“ od společnosti Teya
  • Kredit 5 000 Kč od společnosti Premium Gastro (nákup inventáře) a thermo box od značky Thermo Future Box
  • Účast na vybraném semináři Kulinářského umění pro talentované žáky v Kulinářské Akademii Grosseto pro 2 studentů a 1 pedagoga
  • Gastro kurz od společnosti InterGast PRODUKT pro 5 studentů a 1 pedagoga
  • 20 balení nápojů od společnosti Coca-Cola (0,5l PET nebo 0,33l plech)
  • Přednáška Miluše Makó v Green Table pro 30 osob včetně seznámení s konceptem místa a udržitelné gastronomie a následné ochutnávky pokrmů, výtisk kuchařky Rok v Green Table s Miluší Makó
  • Přístup na sérii edukačních videí (přednášející budou upřesněni)

Top 10 (4. – 10. místo)

  • 10 balení nápojů od společnosti Coca-Cola (0,5l PET nebo 0,33l plech)
  • Online Gastro kurz Vaření se špičkovými technologiemi s poskytnutím záznamu k volnému použití od společnosti InterGast PRODUKT
  • Přednáška Miluše Makó v Green Table pro 5 osob včetně seznámení s konceptem místa a udržitelné gastronomie a následné ochutnávky pokrmů, výtisk kuchařky Rok v Green Table s Miluší Makó
  • Kredit 2 000 Kč od společnosti Premium Gastro (nákup inventáře)
  • Přístup na sérii edukačních videí (přednášející budou upřesněni)

Jak se zapojit do programu?

1)  Propagace gastronomie na sociálních médiích

  • Natočte propagační videa s gastro influencery, úspěšnými bývalými studenty školy, gastro ambasadory nebo známými osobnostmi. Sdílejte zajímavá videa a fotografie z výuky, fotografie uvařených pokrmů, přípravy jídel a mnohem více.
  • Sdílejte tyto příspěvky na Facebooku a Instagramu

Každý příspěvek musí být označen:

  • Hashtagem #studujgastro
  • Unikátním hashtagem vaší školy, kterou chcete podpořit

2) Propagace gastronomie mimo sociální média

  • Může se jednat o jakoukoliv formu propagace gastronomických oborů
  • Příkladem mohou být kampaně, zveřejněné články v časopisech, novinách, bannery, způsoby náboru nových studentů atd.

Způsob vyhodnocení

Porota bude oceňovat nejlepší aktivitu škol a jejich studentů na podporu studia gastronomie z období 1. 10. – 20. 12. 2023

Váha 80% – aktivní komunikace školy a jejích studentů na sociálních médiích

Vyhodnocování bude probíhat na základě následujících kritérií:

  • Kreativita/originalita jednotlivých příspěvků
  • Zapojení gastronomických influencerů a ambasadorů nebo bývalých úspěšných studentů škola
  • Dosah jednotlivých příspěvků
  • Počet unikátních příspěvků

Váha 20% – celková aktivita škol a studentů mimo sociální média

Kontaktní osoba: Viktorie Čížková,  projektová manažerka AMSP ČR (tel.: +420 736 414 283, e-mail: cizkova@amsp.cz)

Sledujte nás také na sociálních sítích, kde budou postupně doplňovány užitečné informace, rady a tipy:

Partneři:

                        

Mediální partneři:

               

 

Záštita MŠMT: